Provozní řád - skákací atrakce ZDARMA

Republika 24 s.r.o.

Kemp Kosatka

Provozní řád volnočasových (skákacích) atrakcí pro děti

 

Článek 1 | Úvodní ustanovení a výklad některých pojmů

 

  • Provozovatel atrakcí: Provozovatelem se rozumí společnost Republika 24 s.r.o., IČO: 044 94 504, se sídlem náměstí Republiky 138/24, Vnitřní Město, 301 00 Plzeň, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Plzni, oddíl C, vložka 31714 (dále jen jako „Provozovatel“).

 

  • Provozní řád: Tento provozní řád slouží k zajištění pořádku, bezpečnosti a ochrany zdraví a majetku návštěvníků volnočasových (skákacích) atrakcí nacházejících se v zadní části Kempu Kosatka u pláže, prostor není oplocen (dále jen jako „Provozní řád“).

 

  • Atrakce: Atrakcí se rozumí kterékoliv volnočasové zařízení specifikované v článku 2 tohoto Provozního řádu níže (dále jen jako „Atrakce“). Veškeré atrakce jsou určeny pro krátkodobé trávení volného času návštěvníky, zejména dětmi, Kempu Kosatka provozovaného Provozovatelem na adrese Pňovany 630, 330 33 Pňovany (dále jen jako „Kemp Kosatka“). Veškeré Atrakce se jsou umístěny na nemovitostech / pozemcích, které má Provozovatel pronajaty.

 

  • Návštěvník: Návštěvníkem se rozumí každá osoba vstupující do areálu (prostoru) vyhrazeného pro užívání volnočasových Atrakcí bez ohledu na její věk. Po vstupu do areálu (prostoru) vyhrazeného pro užívání volnočasových Atrakcí je každá osoba povinna se s tímto Provozním řádem seznámit a jím se řídit. Dozorující osoby (osoby doprovázející vstupující děti) jsou povinny s Provozním řádem seznámit děti, se kterými do areálu (prostoru) vyhrazeného pro užívání Atrakcí vstupují, a to přiměřeně věku tohoto dítěte.

 

Článek 2 | Atrakce

 

2.1          V areálu (prostoru) pro užívání volnočasových Atrakcí se nachází následující Atrakce:

 

  1. Nafukovací skákačka opice: Vzduchotěsná konstrukce z plachtoviny, která udržuje tvar vnitřním přetlakem. Podstatou modelu je skákací konstrukce obdélníkového tvaru. Součástí jsou rovněž nafukovací plošina pro nástup a výstup. Skákací nafukovačka je opatřena upevňovacími oky pro ukotvení. Skákací nafukovačka je určena výhradně pro děti ve věku mezi 3 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg.
  2. Nafukovací skluzavka opice tigger: Vzduchotěsná konstrukce z plachtoviny, která udržuje tvar vnitřním přetlakem. Zařízení se skládá ze vstupní brány ve tvaru tigra a dále z nástupní plošiny (žebříku) a skluzavky. Konstrukce je opatřena upevňovacími oky pro ukotvení. Nafukovací skluzavka je určena výhradně pro děti ve věku mezi 3 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg.
  3. Nafukovací skluzavky s hracím bazénem: Vzduchotěsná konstrukce z plachtoviny, která udržuje tvar vnitřním přetlakem. Zařízení se skládá ze dvou základních úseků, 2 x stoupací část skloněná plocha s nafukovacími pražci a skluzavka a střední hrací skákací prostor. Zařízení je opatřeno upevňovacími oky pro ukotvení. Nafukovací skluzavka je určena výhradně pro děti ve věku mezi 3 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg.
  4. Nafukovací hrad: Vzduchotěsná konstrukce z plachtoviny, která udržuje tvar vnitřním přetlakem. Podstatou modelu je skákací konstrukce ve tvaru hradu. Součástí jsou rovněž nafukovací plošina pro nástup a výstup. Skákací hrad je opatřen upevňovacími oky pro ukotvení. Skákací hrad je určen výhradně pro děti ve věku mezi 4 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg
  5. Nafukovací DinoPark: Vzduchotěsná konstrukce z plachtoviny, která udržuje tvar vnitřním přetlakem. Skákací část je doplněna dalšími, prolézačky, skluzavka. Součástí jsou rovněž nafukovací plošina pro nástup a výstup. Nafukovačka je opatřena upevňovacími oky pro ukotvení. Skákací hrad je určen výhradně pro děti ve věku mezi 4 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg
  6. Nafukovací skluzavka delfín: Vzduchotěsná konstrukce z plachtoviny, která udržuje tvar vnitřním přetlakem. Zařízení tvořeno nástupní rampou – žebříkem a skluzavkou, která je zaústěna do prostoru s vodou (bazénu). Zařízení je opatřeno upevňovacími oky pro ukotvení. Nafukovací skluzavka je určena výhradně pro děti ve věku mezi 4 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg
  7. Nafukovací skákačka: Vzduchotěsná konstrukce z plachtoviny, která udržuje tvar vnitřním přetlakem. Ohraničený prostor herního skákacího pro maximálně 15 dětí. Zařízení je opatřeno upevňovacími oky pro ukotvení. Nafukovací skákačka je určena výhradně pro děti ve věku mezi 4 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg
  8. Vzduchová trampolína: Vzduchotěsná konstrukce z plachtoviny, která udržuje tvar vnitřním přetlakem. Venkovní herní prvek, který je pevně zabudován v zemi. Trampolína plynule přechází z povrchu země do "bubliny". Vzduchová trampolína je určena výhradně pro děti ve věku mezi 4 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg
  9. Hrací sestava: Zařízení je tvořeno ocelovou trubkovou konstrukcí, která je obalena měkčenou „bandáží“, stěny kombinovaně tvořeny ochrannými sítěmi a také pevnými stěnami. Zařízení vyplněno labyrintem s jednotlivými hracími prvky – trampolína, šikmá šplhací stěna, schody, skluzavka, suchý bazén, lanovým chodníkem a dalšími prolézačkami. Hrací sestava je určena výhradně pro děti ve věku mezi 4 a 14 lety. Maximální váha dítěte (návštěvníka) 40kg

 

Článek 3 | Užívání Atrakcí

 

3.1   Vhodný oděv: Na veškeré Atrakce je povolen vstup z bezpečnostních a hygienických důvodů pouze bez obuvi, a to v ponožkách. Provozovatel doporučuje, aby byly Atrakce užívány ve vhodném sportovním oděvu. Na Atrakce je zakázán vstup s brýlemi, neboť by mohlo při užívání Atrakcí dojít k rozbití skla a následnému poranění.

 

3.2   Dozor: Děti mladší 18 let mají vstup do Atrakcí povolený pouze pod dohledem dozorující (doprovázející) osoby starší 18 let. Za dozor nad dětmi jsou odpovědny rodiče, zákonní zástupci, popř. jiné dozorující (doprovázející) osoby. Provozovatel neposkytuje dozor nad dětmi užívajícími Atrakce. Péče a dohled nad dětmi užívající Atrakce je výhradně odpovědností rodičů, zákonných zástupců, dozorujících (doprovázejících) osob.

 

3.3           Zakázané předměty a činnosti: Do Atrakcí se nesmí vnášet a provádět v jejich blízkosti nejméně 10 metrů zejména následující věci a činnosti:

  1. a) veškeré potraviny a nápoje;
  2. b) jakékoliv ostré předměty (nože, střepy, trny, kameny, klíče apod.);
  3. c) hořlaviny;
  4. d) žvýkačky;
  5. e) hračky;
  6. f) kouření;
  7. g) vstupovat do atrakcí pod vlivem alkoholu či jakékoliv jiné návykové látky;
  8. h) šplhání a po vnějších konstrukcích a stěnách atrakcí a věšení se na ně;
  9. i) manipulace s obslužnými zařízeními Atrakcí (kompresor, ventilátor, připojení k elektrické síti apod.);
  10. j) akrobatické prvky (salta, přemety, hvězdy apod.);
  11. k) běhání;
  12. l) skákání ze skluzavek, žebříků, stěn či jiných vnějších ploch Atrakcí;
  13. m) vstup zvířat;
  14. n) jakékoliv další předměty, které by mohly poškodit, zničit či znečistit Atrakce.

 

3.4           Vstup do Atrakcí: Veškeré Atrakce jsou volně přístupné a jejich užívání je pro návštěvníky Kempu Kosatka bezplatné. Pro užívání Atrakcí používejte vždy k tomu určený vstup a výstup (žebřík, schůdky, plošiny, skluzavky apod.). Věnujte pozornost dodatkovým tabulkám s piktogramy umístěným u jednotlivých Atrakcí a dbejte jejich pokynů a doporučení. Na skluzavky a další Atrakce nikdy nelezte v „protisměru“, tj. směrem zespoda nahoru. Vstup do Atrakcí za deště, silného větru (od 8 m/s) a po setmění je zakázán.

 

3.5           Bezpečnost Atrakcí: Veškeré Atrakce jsou užívány na vlastní nebezpečí. Odpovědnost za chování dětí v souladu s pravidly bezpečnosti, právními předpisy, pokyny zaměstnanců Provozovatele a tímto Provozním řádem nesou jejich dozorující (doprovázející) osoby. Dozorující (doprovázející) osoby jsou povinny vždy před vstupem dětí (či těchto osob samotných) do Atrakce, zkontrolovat prostor Atrakce, zda se v něm nenachází jakékoliv cizí předměty (kameny, větve apod.) Stejnou povinnost mají dozorující (doprovázející) osoby i při opuštění Atrakce (Atrakcí).

 

3.6           Provozuschopný stav Atrakcí (způsobilost provozu Atrakcí): Provozovatel udržuje Atrakce v provozuschopném stavu. Veškeré Atrakce jsou podrobeny platných vyhovujícím periodickým technickým prohlídkám. Provozovatel provádí denní prohlídky Atrakcí, a to zejména jeho nosných částí (ramena, čepy, šroubové spoje, zabezpečovací prvky atd.). Provozovatel provádí pravidelné denní čištění, mazání a další údržbu Atrakcí a revize částí zařízení (elektrická, tlaková a jiná vyhrazená zařízení) v souladu s pokyny výrobců jednotlivých Atrakcí. V případě nutných větších oprav zajišťuje Provozovatel odbornou a kvalifikovanou opravu (svářečské zkoušky, elektro-způsobilost Atrakcí atd.).

 

3.7           Užívání Atrakcí k jejich účelu: Veškeré Atrakce jsou návštěvníci oprávněni užívat pouze v souladu s jejich účelem a pokyny Provozovatele (jeho zaměstnanců), tohoto Provozního řádu a pokyny výrobce Atrakcí. V případě, že návštěvníci zjistí, že stav Atrakcí znemožňuje jejich užívání (znečištění, poškození, zničení), jsou povinni takovou skutečnost bez zbytečného odkladu oznámit Provozovateli.

 

3.8   Úrazy: Rodič, zákonný zástupce či jiná dozorující (doprovázející) osoba je povinen každý úraz bez zbytečného odkladu ohlásit Provozovateli (zpravidla příslušnému zaměstnanci Provozovatele na recepci Kempu Kosatka). Příslušní zaměstnanci poskytnou při úrazu veškerou potřebnou součinnost k ošetření a v případě potřeby přivolají lékařskou pomoc.

 

Článek 4 | Odpovědnost

 

4.1   Odpovědnost za újmu Provozovatele: Odpovědnost za újmu Provozovatele se řídí příslušnými právními předpisy, a to zejména ust. § 2894 a souv. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen jako „občanský zákoník“). V souladu s ust. § 2896 občanského zákoníku se vylučuje, popř. omezuje povinnost Provozovatele k náhradě újmy vzniklé nedodržováním pokynů Provozovatele (jeho zaměstnanců), nedodržováním právních předpisů, nedodržováním pokynů dle tohoto Provozního řádu a pokynů výrobce Atrakcí, se kterými byli návštěvníci zcela a řádně seznámeni.

 

4.2   Odpovědnost návštěvníků Atrakcí: Rodiče, zákonní zástupci, popřípadě jiné dozorující (doprovázející) osoby jsou povinny dohlížet na své děti užívající Atrakce, a to včetně dohledu, aby nedocházelo k úrazům, poškození, zničení či znečištění Atrakcí a odpovídají za chování dětí. Každý návštěvník Atrakcí je povinen počínat si tak, aby nedocházelo ke vzniku újmy. Provozovatel neposkytuje dohled nad dětmi. Návštěvníci Atrakcí (včetně rodičů, zákonných zástupců a jiných dozorujících osob) odpovídají za újmu spočívající v poškození, zničení a znečištění jakékoliv Atrakce a dále za jakoukoliv újmu způsobenou nedodržováním pokynů příslušných zaměstnanců Provozovatele, nedodržováním právních předpisů, nedodržováním pokynů tohoto Provozního řádu a pokynů výrobce Atrakcí, se kterými byli návštěvníci zcela a řádně seznámeni. Odpovědnost za újmu způsobenou návštěvníky (včetně rodičů, zákonných zástupců a jiných dozorujících osob) se řídí příslušnými právními předpisy, a to zejména ust. § 2894 a souv. občanského zákoníku.

 

Článek 5 | Společná a závěrečná ustanovení

 

5.1   Platnost a účinnost Provozního řádu: Tento Provozní řád nabývá platnosti a účinnosti od 25.7.2024. Provozovatel si vyhrazuje právo provádět změny tohoto Provozního řádu. Aktuální verze Provozního řádu je také zveřejněna a zpřístupněna na internetových stránkách Kempu Kosatka https://www.kempkosatka.cz/cs/  odkaz „AKTUALITY“

 

5.2   Další vztahy: Další vztahy tímto Provozním řádem neupravené se řídí příslušnými právními předpisy, a to zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník v platném znění.

 

 

        V Plzni dne 24.7.2024.

 

 

Republika 24 s.r.o.

Roman Moulis, jednatel